בדיקת ביתא HCG

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

19/05/2010 | 15:26 | מאת: שירה

בת 40 מנסה להרות הריון שלישי. 2 ראשונים ספונטניים ותקינים לפני 9 ו 6 שנים מחזורים סדירים של 28-29 יום בממוצע וסת אחרונה 4.4 בדיקת ביתא HCG מ 16.5 תוצאה קטנה מ-2 כלומר אין היריון מה עשויה להיות הסיבה לכך? בנוסף עוקבת אחרי BBT וחום הגוף גבוהה כמו בתקופה שלאחר ביוץ כמו כן ישנם גודש ורגישות בשדיים.

שלום, בדיקת חום הגוף היא בדיקה עקיפה לביוץ ולא חד משמעית. למעשה, הפסקנו להשתמש בה. תחושת הגודש בשדיים והרגישות יכולה להתאים לעיכוב בקבלת המחזור גם בהריון וגם שלא בהריון ולכן, גם זה לא ספציפי. אם את מנסה מספר חודשים להרות ולא מצליחה, אני ממליץ על בירור בעניין זה, אשר יכלול גם בדיקת ביוץ, בדיקת זרע, תקינות של חלל הרחם, של החצוצרות, של האגן..., כלומר, ישנן סיבות שונות לבעיה בכניסה להריון, ויש מקום לברר כל אחת מהן כדי לסייע לך בהבנת הבעיה ודרך כך לסייע בכניסה להריון. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה