דימום בין-ויסתי כתוצאה מנטילת גלולות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

12/09/2016 | 11:43 | מאת: נופר

שלום ד"ר שרון, אני בת 28, במשקל תקין. תזונה מוקפדת. עוסקת בספורט יומיומי. בריאה בד"כ. החל מגיל 18 השתמשתי בגלולות "מרסילון" לאחר כמה שנות שימוש התחלתי לסבול מדימום בין-ויסתי. בליווי גינקולוג, החלפתי גלולות למינונים גבוהים (עד 25) אך ללא שיפור. יש לציין שהדימום פסק לחלוטין בתקופות בהן לא נטלתי גלולות. בשנתיים האחרונות אני סובלת מהתקרחות בראשי (נשירה בינונית אך בעיקר חוסר צמיחה) ו'חצ'קונים' באיזורי הגוף. לצערי, טיפולים רפואיים קונבצניונליים וגם משלימים לא פתרו את הבעיה. במקביל, לפני 4 חודשים הפסקתי את השימוש בגלולות על מנת לבחון את האפשרות שדווקא הן תומכות בנשירה ההורמונאלית שאני חווה. לאחרונה, רופא אנדוקרינולוג המליץ לי על גלולות 'דיאנה' בכדי להתגבר על הדימום הבין-ויסתי, וציין שעשויות לשפר גם את מצב ההתקרחות והחצ'קונים. אני חוששת מכמה תופעות לוואי: 1. קראתי שהשימוש עשוי לפגוע ביכולת לפיתוח השרירים בגוף - כספורטאית אני חוששת מתופעה שכזו. 2. השמנה או צבירת נוזלים. 3. אני מבינה שמדובר בגלולות 'מהדור הישן' ובמינון גבוה, ובהתאם כולל תופעות לוואי נוספות . הרופא אמר שהכל שטויות. אולם אשמח לשמוע את דעתך, שכן לא ארצה להתחיל שימוש ולהפסיק לאחר תקופה קצרה ובכך 'לשגע' את גופי עם הורמונים, וכמובן שאין בי רצון לפגוע בגופי. תודה מראש

שלום נופר, אני לגמרי מסכים עם החשיבה שלך. עצם העובדה שציינת שללא גלולות אין לך בעיה של דימומים לא סדירים, מצביעה על כך שאת למעשה בסדר גמור. הבעיה היא "בנו" הרופאים שלא מצאנו מה לתת לך... לא הייתי נותן לך דיאנה. מציע לבצע הערכה מוקפדת של הבעיה ורק אח"כ להתאים את הטיפול האופטימלי עבורך. ברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה