שאלה בנוגע לרירית רחם

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

02/03/2016 | 19:09 | מאת: טליה

שלום רב, בת 48. בשנה האחרונה מחזור לא סדיר. בעקבות דימומים בלתי סדירים והכתמות דמיות בין המחזורים ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על רירית עבה 10 מ"מ ולא סידרה. ווסת אחרונה היתה לי לפני כ 24 ימים כאשר בשלושת הפעמים הקודמות של הווסת היא הופיעה כל שבועיים - שבועיים וחצי. הטכנאית אמרה לי כי העובי יכול להתאים לזמן המחזור אך רירית לא סדירה דורשת התערבות תרופתית וכי היא יכולה לעיתים להצביע על פתלוגיה. בעקבות זאת ועד שאהיה אצל הרופא אני מאוד בלחץ. האם יתכן שזה ביטוי לסרטן הרחם? אודה על תשבתך.

שלום טליה, מכל מה שכתבת, לא ניתן להתקדם. רירית רחם עבה יכולה להיות בגלל השפעה הורמונלית, פוליפ, מצב טרום ממאיר או ממאיר. ניתן לנסות לקבל רמזים מהמראה הסונוגרפי, שאינו לפניי. הסיכוי לכל אבחנה מהנ"ל משתנה בהתאם לרקע האנמנסטי שלך ולאופי ותיזמון הדימום ועוד. כפי שאת רואה, זה תפקידו של הרופא לנתח את הנתונים. ברצונך, את מוזמנת להערכה, כי כעת אין לי תשובה אחראית אחרת לתת לך. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה