שארית שלייה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

09/04/2015 | 10:31 | מאת: רעות דוד

שלום, שמי רעות. לפני כמעט חודשיים עברתי לידה מוקדמת בשבוע 16 עקב מיעוט מי שפיר ומום בלב העובר. בבית החולים ראו שארית שלייה קטנה והמליצו על היסטרוסקופיה. במקביל הייתי במעקב של רופא פרטי שהמליץ לחכות ולראות אם השארית תצא לבד (אחרי מחזור אחד היא פחתה אך לא יצאה לגמרי) והוא המליץ לחכות לעוד מחזור אחד. המחזור השני מעט מתעכב שזה לא אופייני לי ואני מפחדת שאולי נכנסתי להריון. אני כמובן אשמח להיות בהריון, אולם אני מפחדת שהשארית לא יצאה לגמרי. האם מצב שבו נקלטתי להריון בעוד שישנה שארית ברחם הוא מצב מסוכן??? אשמח להתייחסותך, רעות

רעות שלום, די סביר שאם ניקלטת להריון, הוא גם ימשיך ללא בעיה מהבחינה הזו. יש קשר גם לכמות החומר השאריתי בחלל הרחם. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה