המשך דלקת

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

18/03/2015 | 00:58 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, אני רושמת לך שוב כתגובה לתשובה שענית לי מחשש שלא תראה את השאלה הנוספת. בקשר לדלקת נרתיקית שעלתה מעלה לדלקת אגנית, מהי הבדיקה הגניקולוגית שבאמצעותה ניתן לדעת אם קיימת דלקת אגנית או לא? האולטרסאונד הגניקולוגי או באמצעות כאב בעת הנעת הצוואר הרחם? תודה רבה שוב.

מיכל היי, השילוב של הבדיקות כמובן. מישוש והנעת צוואר הרחם, מישוש הרחם וכן החצוצרות והשחלות משני הצדדים, והתגובה לכאב, מיקום הכאב באגן, וגם ההפרשה הנרתיקית, ומקורה- נרתיק או צוואר הרחם. משלבים גם אולטראסאונד כדי לראות אם יש סימני דלקת מתקדמים כמו אבצס. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה