כאבים תקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

03/03/2015 | 16:22 | מאת: אנונימית

ד"ר שלום, בת 32.לפני שנתיים ילדתי (הריון ראשון).הלידה הייתה ארוכה וממושכת,והסתיימה בואקום.אציין כי שמו לי גם קטטר.כשבוע לאחר הלידה התחילו לי כאבים עזים באזור הדגדגן-שופכה (לא יודעת להסביר במדויק את אזור הכאב).רופאת נשים עשתה לפי בדיקה גניקולוגית כ-10 ימים לאחר הלידה וקבעה שאולי יש דלקת ברחם וטופלתי באנטיביוטיקה.הכאבים חלפו לאחר מספר ימים ורופאת נשים אחרת שהייתי אצלה כמה ימים לאחר מכן אמרה לי שלא דובר בדלקת כי לא היה לי חום. לאחר זמן מה שוב חזרו הכאבים-הכאבים הופיעו בכל שבוע,כ3-4 ימים בשבוע,במשך שנה פלוס.בתקופה הזו נבדקתי פעמיים על ידי רופאת נשים שלא מצאה בעיה,עשיתי בדיקת שתן ואולטראסאונד בשלפוחית השתן והכל היה תקין.בחצי שנה האחרונה אני סובלת מהכאבים הללו בימים הראשונים של המחזור בלבד (ולא בכל החודש כפי שהיה בתקופה של יותר משנה). אני כבר לא הולכת להיבדק בהקשר הזה כי כבר מספר פעמים שהרופאה לא מצאה כלום... אני בימים אלה רוצה להיכנס להריון שוב וחוששת שאולי יש לי בעיה רפואית שלא עלו עליה ועוד יותר חוששת שזה יתפרץ בהריון נוסף. אשמח לדעת האם תופעה זה נפוצה ומוכרת והאם יש סיבה לדאגה בהקשר של הריון נוסף ובכלל. תודה מראש!

שלום, הבעיה של הצריבה והכאבים- מוכרת, אבל האבחנה- לא ידועה, כלומר, אין לך אבחנה. מכיוון שאין לך אבחנה, מן הסתם, לא ניתן לחוות דיעה לגבי המשמעות וההמשך, וגם ההשפעה במהלך ההריון. את מוזמנת לבדיקה, ולאחר הערכה נוכל לדון לגבי המשמעות. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה