דימומים מתמשכים ללא הפסקה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

01/03/2015 | 23:46 | מאת: מיקי

שלום רב. אני בת 53. ברקע רחם שרירני, אנדומיאוזיס, עד לא מזמן מחזורים קשים וכבדים מאד. הריון אחד (ילדה בת 12) ללא טיפולים הורמונליים. לאחרונה, בחודשים אחרונים, המחזור השתנה לי. אורכו מגיע ל כ שבועיים, הדימומים הכבדים השתנו והפכו לדימומים קלים יותר יחסית אך כ שבועיים, כשצבע הדימום דומה יותר לצבע דם מאשר לצבע דם של מחזור. פניתי לרופא הנשים, ביקשתי להבין האם מדובר עדיין במחזור או שקיימת בעיה, כיוון שהדימום ארוך וממושך,פחות כבד ונראה יותר כמו דם שיורד כתוצאה מפציעה. קיבלתי ממנו פרימולט נור (לא ממש הבנתי מה הצורך בכדור אך עשיתי את מה שהתבקשתי ). לקחתי לפי ההואות כ 10 ימים כפול 2. קיבלתי מחזור כעבור 3 ימים, מחזור כבד מאד. גרם לי לאובדן דם רב ולירידה משמעותית בהמוגלובין. כעבור כ שבוע, המחזור הכבד הפך לדימום, ולא נפסק. היום זה כבר 24 ימים מהיום הראשון של המחזור שאני מדממת. כמו כן ,לפני שבוע לקח לי רופא הנשים, תוך כדי הדימום, דגימה לבדיקת פיפל, ואני ממתינה לתוצאות, אך כפי שאמרתי, עדיין עם דימום. התקשרתי שוב לרופא ושאלתי אם יש עוד מה לעשות. אמר שבעוד כשבועיים נקבל את תוצאות ה פיפל ואז נדע מה לעשות לפי התוצאה, וכרגע צריך להמתין. האם זה נשמע הגיוני ? האם יש עוד משהו שצריך לעשות, כמו בדיקה נוספת ? האם המצב הזה מדאיג ? אני מאוד מודאגת ולא יודעת כבר על מה לחשוב..ממשיכה לדמם... אודה מאד לתשובתך הדחופה. תודה !

מיקי שלום, צריך להפריד בין ניהול מקרה דחוף למקרה שאינו דחוף, ואצלך, הבעיה שאת מתארת מצריכה התנהלות שונה מבחינת הזריזות, ולקדם את הטיפול מהר יותר. אין ספק שקיימת בעיה אצלך, עדיין לא הבנתי מהנתונים בשאלתך- מהי. מוזמנת ברצון להערכה מדוקדקת, איבחון וטיפול בהקדם. איבוד דם ברמה כזו שתיזדקקי למנות דם, יאמר לנו שאיחרנו משהו. www.mygynec.com בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה