שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

17/01/2015 | 22:14 | מאת: אלינה

שלוםם, לפני 5 חודשים התחלתי גלולות ועשיתי בדיקת דם ועלה לי תפקודי כבד אז הרופאה אמרה לי שזה יכול לעלות מהגלולות כי היה לי עוד תופעות בנוסף לזה.. אז החלפתי להתקן רחמי. אז עכשיו שאלתי היא כזאת: סיימתי עם הגלולות ואז התפקודי כבד מסתדרים?? או שחס ושלום יכול להיות יותר גרוע בגלל שעלה לי כבר התפקודי כבד?? תודה

אלינה שלום, נכון שגלולות יכולות להפרעה בתפקודי הכבד, אך לא רק. כלומר, ישנן גם סיבות אחרות כמו זיהומים למשל. הפסקת הגלולות היא נכונה, והמעקב אחר אנזימי הכבד הכרחי, ויחד עם זאת, כדאי מאד לברר אם זו אכן היתה הסיבה להפרעה הזו או שמא היתה סיבה אחרת. אם היתה סיבה אחרת, אז ניתן להמשיך בגלולות. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה