סיכוי להרות בגיל 45

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

12/01/2015 | 19:01 | מאת: טל

שלום רב אני בת 45 ובמשך 25 שנים לקחתי גלולות מסוג גנרה עם הפסקה ל3 הריונות. הפסקתי לפניי כחודש וחצי לקחת גלולות בהמלצת רופאת נשים,אחריי שבועיים מההפסקה היה לי דימום קל כיומיים ומאז לא קיבלתי שוב מחזור. האם אפשר להבין מכך שאין לי יותר ביוץ ושאני יכולה לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה-לציין שבגיל 38 פסק לאמא שלי המחזור(אולי כי הייתה מאוד שמנה) אודה לתשובתך

טל שלום, ממש לא, אם כי אפשרי. כלומר, שינה סבירות שהכניסה לגיל המעבר אצך תהיה מוקדמת, כפי שהיתה לאימך, מאידך, צריך להוכיחי את זה. ההוכחה היא קודם, לראות שאין ווסת במשך שנה. הכניסה למנופאוזה היא איטחית ומדורגת. גם, אפשר לבצע בדיקה הורמונלית, אך חשוב לומר, שהיא יכולה להטעות כי בחלק מהמקרים תחזור להיות תקינה אחרי תקופה מסויימת. בבריכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה