עזרה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

30/06/2014 | 09:53 | מאת: מינה

שלום ד"ר! לפני שנה ילדתי בניתוח קיסרי (עובר מצג עכוז)לידה ראשונה. אני משתמשת כבר 7 חודשים בנובהרינג כאמצעי מניעה. אציין שאני עדיין מניקה. במהלך פרק הזמן הזה אני סובלת נואשות משריפה בנרתיק לאחר קיום יחסי מין. אין לי גרד/ הפרשות. אציין שקיים יובש בנרתיק. האם זה בגלל אמצעי המניעה? האם יש דרך לטפל בזה כי הכאבים ממש מפריעים לי. (הכאב- צריבה- הוא בתוך הנרתיק כולל בשפתיים החיצוניות, נפיחות ואודם- התסמינים הללו מופיעים עם קיום יחסים ובערך כמחצית השעה לאחר מכן.) שאלה נוספת- הרופאה הפנתה אותי לבדיקת אגן קטן, בתוצאה היה כתוב :"מרקם רחם שרירני ללא שרירן מוגדר" מה הדבר הזה אומר? הפסקתי ללכת לרופאת הנשים שלי מכיוון שהיא הפסיקה לקבל את חברי הקופה אליה אני משתייכת. כך שלא קיבלתי עדיין תשובה. אודה מאד על תשובתך.

30/06/2014 | 09:54 | מאת: מינה

שכחתי לציין שאני בת 23, אם זה משנה דבר מה.

שלום מינה, יתכן שזו תופעת לוואי של הנוברינג. כמו כן, אפשר שמדובר בדלקת. כדאי לבדוק. לגבי מירקם שרירני- זה לא אופייני בגילך. מציע לחזור על בדיקת האולטראסאונד לאחר הווסת. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

07/07/2014 | 10:18 | מאת: מינה

דבר ראשון תודה ענקית על התשובה המהירה. דבר שני בהמשך לתשובתך- מה זה אומר המונח "מרקם שרירני"? האם העובדה שילדתי בקיסרי יכולה להוות סיבה לדבר? (אני בת 22 כפי שציינתי.) וכן- רציתי להוסיף פרטים-אולי כך תוכל יותר למקד אותי. בעניין הצריבה בנרתיק לאחר קיום יחסים- הצריבה נובעת בד"כ יותר לקראת השבוע השני. כאשר הנובהרינג נמצא בנרתיק ללא קיום יחסים- הדבר כלל לא מפריע לי! אין צריבה ואין כלום! רק לאחר קיום יחסים- כל התופעות שציינתי מופיעות והן הולכות ומחמירות עם הזמן עד להוצאת הנובהרינג והופעת המחזור- אז זה הולך ונרגע- וכן ב"שבוע הפסקה". וחוזר חלילה.( מה שלמעשה גורם לצריבה זה נוזל הזרע) כך שייתכן שזה כפי שאמרת- רגישות לנובהרינג.או שאולי לא? מה עליי לעשות? אין לי רצון להחליף את אמצעי המניעה (סבלתי מרורות עד שהגעתי אליו). כיצד אוכל להקל על עצמי? אני ממש סובלת! תודה רבה והרבה בריאות. מינה

מנהל פורום בריאות האישה