הפסקת גלולות לאחר מספר ימים בשל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

08/06/2014 | 13:25 | מאת: שלי

שלום. אני בת 35. התחלתי ליטול גלולות מסוג מיקרוגינון לפני שלושה ימים (בערב חמישי), ומאתמול בבוקר אני סובלת מבחילות, חולשה וסחרחורות. כמו כן, היו לי כאבים ברגל ימין אבל אני לא בטוחה שזה קשור והכאב חלף הבוקר. עד לפני שנה נטלתי גלולות מסוג מינולט במשך כ-18 שנה. הפסקתי כי חשבתי שהגיע הזמן. הסיבה היחידה שהרופא רשם לי כרגע גלולות היא בגלל שאני נוסעת לחו"ל ורציתי לדחות את המחזור שאמור להגיע בדיוק בזמן שהותי בחו"ל. הרופא אמר שעדיף לי ליטול שתי חפיסות של גלולות ברצף מאשר לקחת כדורים דוחי מחזור. לכן, רשם לי מיקרוגינון. אני רוצה לדעת שני דברים בבקשה: 1. האם לאור תופעות הלוואי הנ"ל, עליי להמשיך ליטול את הגלולות? 2. אם אני מפסיקה ליטול עכשיו את הגלולות, האם אקבל שוב מחזור? והאם זה ידחה את המחזור הבא? מה קורה כשמפסיקים חבילת גלולות באמצע? תודה רבה.

שלי שלום, מה שתיארת מתאים לתופעות לוואי, לכן מציע, ללא הפסקה, להמשיך במינולט- גלולות שמוכרות לך. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה