אסטרוגן

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/05/2014 | 09:12 | מאת: גלית

ידוע כי אנדומטריוזיס היא מחלה תלוית אסטרוגן. מדוע אם כך נותנים טיפול בגלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן ולא ממליצים על טיפול בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד ?

שלום גלית, הגלולות מונעות ביוץ, ועל ידי כך מקטינות את הפרשת האסטרוגן מהשחלות. וגם את צודקת, והרי לך שהתרופה המוכרת כמטפלת באנדומטריוזיס היא ה"ויזאבל" שמכילה פרוגסטרון בלבד. אגב, הגלולות לא מטפלות באנדומטריוזיס אלא מקטינות את עוצמת הכאבים. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה