טיפול באנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/05/2014 | 03:14 | מאת: ירדנה

כטיפול באנדומטריוזיס הומלץ לי על 3 חודשים גלולות למניעת הריון ברצף. עקב תופעות לוואי קשות הוחלף לי המרשם למרשם שונה, שלכאורה נראה כמתאים. לאחר כחודש החלו כאבי אגן קשים מאד. האם זה יכול להיות קשור לגלולות ? האם ייתכן שלא מתאים לטפל בי בגלולות ? האם יש טיפול אחר לאנדו ? בסופו של יום לפני הטיפול סבלתי יום בחודש ועכשיו אני לא מפסיקה לסבול... לדעתך, אודה מאד !

שלום ירדנה, צריך קודם להוכיח שמדובר באנדומטריוזיס ובאיזו מידה וכו'. הגלולות לא מטפלות באנדומטריוזיס אלא מקטינות את עוצמת הכאבים. אם המחלה מתגברת תחת הגלולות, חשוב להיבדק ולבצע הערכה מחודשת, כי יתכן שישנה התקדמות של המחלה. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה