ציסטה בשחלה עם פפילציה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

09/02/2014 | 13:42 | מאת: ללי

שלום רב, בת 30 (נ+0) בבדיקת אולטראסאונד נצפתה ציסטה בשחלה השמאלית (4ס"מ) עם פפילציה (1 ס"מ). באותה בדיקה נצפה כי התקן המירנה שלי זז ממקומו, והחלטתי להוציא אותו. האם ייתכן ולהוצאת ההתקן תהיה השפעה חיובית על הציסטה, ומה הסיכוי של ציסטה עם פפילציה להעלם מעצמה? תודה

שלום ללי, שתי האפשרויות נכונות, כלומר, יתכן שלאחר הוצאת המירנה בציסטה תיעלם, והיה ולא, יש לבצע הערכה חוזרת, ולשקול את הצורך בלפרוסקופיה לכריתה שלה מול מעקב. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה