וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

08/02/2014 | 21:50 | מאת: ערן

שלום, אם וירוס הפפילומה עלול לגרום לסרטן הרחם - איך יכול להיות שגם גברים יכולים להיות נשאים? 2. אם זה נכון שגברים גם נשאים - כיצד ניתן לגלות? 3. מה הוירוס עלול לגרום לגבר? 4. האם גבר יכול להדביק אישה בוירוס? 5. האם אישה יכולה להדביק גבר? 6. כיצד נמנעים מהדבקה?

שלום ערן, זנים מסויימים של הוירוס יכולים לגרום לסרטן צוואר הרחם, אך גם של הפות ובעוד מקומות כמו איבר המין של הגבר, לוע, ועוד. הנשאות יכולה להיות גם אצל אשה וגם אצל גבר. מי שנשא, לא בהכרח יהיה חולה. ההדבקה מועברת בין גבר לאשה ולהיפך, וגם בין גבר לגבר ובין אשה לאשה. הימנעות מהדבקה- קונדום וחיסון. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה