מניקה ורוצה להכנס להריון

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

30/06/2010 | 22:47 | מאת: נועה

שלום, יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים, עדיין יונקת בשביל הכיף של שתינו אבל ניזונה באופן מלא ממזון מוצק ועשיר בוקר צהרים וערב, שותה מים וכו'. קיבלתי שלושה חודשים לאחר הלידה למרות שהנקתי באופן מלא(גם בלילה) בלי שום תוספות עד גיל חצי שנה. המחזור שלי מופיע באופן סדיר ויש לי גם כאבים כמו של מחזור באמצע החודש-כנראה בזמן הביוץ. אני מאוד מעוניינת להכנס להריון ובעלי ואני מקיימים יחסי מין לא מוגנים בזמן הביוץ המשוער, טרם נכנסתי להריון, האם זה קשור להנקה? האם יש צורך להפסיק הנקה בשביל להכנס להריון גם כאשר יש מחזור סדיר? בתודה מראש-נועה

נועה שלום, רמת פרולקטין גבוהה בדם (הורמון החלב שגבוה בזמן ההנקה), יכול לפגוע בביוץ. הוא לא מונע הריון בכלל, אך מקטין את הסיכויים. כמו כן, תמיד כדאי לבדוק שאין סיבות אחרות חדשות שלא היו בעבר, אצלך או אצל בעלך. למשל, זרע שהיה תקין בעבר וכעת פחות וכו'. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה