גלולת יאז וסיכונים

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/06/2010 | 20:49 | מאת: טל

שלום ד"ר שרון, אני בת 26 ומפחדת לקחת גלולות. שמעתי פעם על מקרי מוות כתוצאה מקרישי דם שנוצרו מלקיחת הגלולה ומאז זה מפחיד אותי. לפי הידוע לי אין לי בהיסטוריה המשפחתית פקקת אבל עברתי לפני כחודש וחצי הפלה וכעת המחזור שלי מלווה במעט קרישי דם. דבר שני, רשום בהוראות (מתי אין להשתמש מבלי להתייעץ עם רופא) שאם סבלת מפיגמנטציה של העור (במיוחד בפנים) יש מצב להצהבת העור. ואני סבלתי מפיגמנטציה. היו ועדיין יש לי מעט נמשים על הפנים, את חלקם הסרתי באמצעות טיפול בלייזר. אני אמורה לקחת היום (היום הראשון של המחזור) את הגלולה הראשונה אבל אני מפחדת אחרי שקראתי את כל הסיכונים. אייך אני אדע שבאמת לא יקרה לי דבר? הרופאה שאלה אותי מעט שאלות לפני שנתנה לי, כמו האם אני מעשנת (אני לא).מה דעתך??

שלום, הסיכונים המדווחים הם אכן נכונים, וכל אשה שנוטלת גלולות, מיודעת לגביהם, ונוטלת את הגלולות תוך הכרה מלאה של הסיכונים ושל תופעות הלוואי הקיימות. ככלל, התופעות דומות בכל סוגי הגלולות. אם אינך בקבוצת סיכון, אז מן הסתם הסיכון אצלך נמוך יותר. כמו כן, אינך "חייבת" ליטול גלולות כאמצעי מניעה. בכל גיל (!), את יכולה גם להשתמש באופציות אחרות כמו התקן תוך רחמי ומירנה. את צריכה להיות שלמה עם מה שאת נוטלת. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה