דם טבורי - ומעבר לחו"ל

דיון מתוך פורום  דם טבורי

04/08/2011 | 21:32 | מאת: שי

רציתי לדעת מה קורה במידה ושמרנו את הדם טבורי ועברנו לחו"ל? האם במידה וחס וחלילה יש צורך - האם מישהו יודע האם יעבירו/ידאגו לנו גם בחו"ל??? כמו כן אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לנו על אדם מיקצועי שיכול לעזור לנו/לענות על שאלות בנושא תהליך זה... בברכה שי

04/08/2011 | 23:27 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לשי שלום, העברת מנה מארץ לארץ היא תהליך מוכר וידוע עם ניסיון רב. למען הסדר חלק משמעותי מהמנות המושתלות היום בבנקים הציבוריים מגיעות ממדינות אחרות ותהליך השינוע הוא אינו חדש. בעת הצורך הצוות הרפואי יקבל את הפרטים של המנה לרבות המקום בו היא נשמרת ויתן הנחיות לתהליך העברת המנה. רק לאחרונה שוחחתי עם בנק טבורי בניו זילנד שאחד מלקוחותיו נדרש למנה במסגרת טיפול בניוון שרירים (Cerebral Palsey) באוניברסיטת Duke בארה"ב והבנק בניו זילנד דאג להעברת המנה לארה"ב. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי