האם יש בנק ציבורי לשמירת דם טבורית ?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

31/03/2011 | 21:36 | מאת: לילך

שלום רב : שמעתי שבנוסף לבנק פרטי לשמירת דם טבורי יש גם ציבורי מה ההבדל ? איך אפשר לבחור ? תודה לילך

02/04/2011 | 19:38 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום לילך, הבנק הציבורי הקדים את הבנק הפרטי ולכן נכון יותר לאמר שבנוסף לבנק הציבורי יש גם בנק פרטי. הבנק הציבורי נתמך על ידי המדינות השונות ותורמים אחרים. יולדות אשר מסכימות לכך מראש, תורמות מנות של דם טבורי לטובת כלל הציבור. השירות אינו כרוך בכל תשלום. המנה שנאספת עוברת עיבוד מתאים ובדיקת רקמות מקיפה ונשמרת בבנק הדם הטבורי עד למועד שבו יהיה חולה אשר נצרך למנה ושנתוניו מתאימים ובמקרה כזה תמסר המנה לחולה תמורת תשלום של כ- 25 אלפי דולר. על פי המצב הקיים היום ובעיקר בשל מחסור בכספים, נשמרות רק מנות גדולות וככלל כ- 70% מהמנות אינן נשמרות. בפועל יש במדינת ישראל כיום כ- 8000 מנות בבנקים הציבוריים וכ- 700 אלף מנות ברחבי העולם. הבנק הפרטי מאפשר למי שרוצים בכך לשמור על מנת הדם הטבורי לצורך שימוש עצמי או משפחתי (הורים, אחים בני דודים וכו'). המנה שייכת לתינוק והוריו כאפוטרופסים. השרות כרוך בתשלום של כ- 400 ש"ח לשנה. בבנקים הפרטיים בארץ שמורות כ- 25000 מנות ובעולם כול כ- 2.5 מיליון מנות. אשמח לענות על שאלות נוספות. שבוע טוב, ד"ר גניגר

26/04/2011 | 11:40 | מאת: אתי

מנהל פורום דם טבורי