מה ההבדל בין דם טבורי למוח עצם?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

30/05/2010 | 20:03 | מאת: ענבר

שלום אני כרגע בתקופת היריון ראשון ולפי מה שהבנתי שמירת דם טבורי הינו צעד חשוב אך לא הבנתי מה קורה בפועל האים מדובר במוח עצם או דם מחבל הטבור ?

30/05/2010 | 20:35 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

ענבר שלום, תאי גזע מדם טבורי ומח עצם הם שני דברים שונים. דם טבורי נאסף מחבל הטבור לאחר שהתינוק כבר אינו מחובר לשליה. דם טבורי הוא דם צעיר, עשיר בתאי גזע "נקיים", שאותם שומרים בהקפאה עמוקה, והם עשויים לשמש בטיפולים מצילי חיים במחלות רבות ומגוונות, לרבות כתחליף להשתלת מח עצם. מח עצם ניתן לקבל מאנשים בגילאים שונים לאחר שעברו טיפול מתאים. תאי גזע מדם טבורי הם כפי שכבר צויין נקיים יותר ויש להם התאמה מלאה ליילוד וסיכוי רב להתאמה מלאה גם לבני משפחתו של היילוד, הורים אחים ובני דודים. ככלל הסיכוי לדחיית שתל בתאי גזע מדם טבורי תהיה נמוכה יותר ממח עצם. למרות כל האמור לעיל חשוב לציין כי ההחלטה על מקור תאי הגזע לטיפול היא בידי הצוות המטפל כאשר לנגד עיניו החולה המחלה והניסיון שהצטבר לגבי טיפול כזה או אחר. אפשר להרחיב ההסבר ואני ממליץ כי תכנסי לאתר www.taburit.orgלקבלת מידע נוסף ובמידת הצורך אשמח לתת תשובות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי