אביזר הסיטוג'ן

דיון מתוך פורום  דם טבורי

01/02/2011 | 18:02 | מאת: גלית

שלום לך, בעקבות תשומת לבי לתשובה שנתת לגבי הניסויים שעבר מכשיר הסיטוג'ן. על סמך מה בדיוק ענית תשובה זו???כמייטב ידעתי אביזר הסיטוגן סיים את הניסויים הקליניים שלו בבית חולים אסף הרופא לפני כשנתיים. בנוסף זה אינו אביזר חודרני ולכן הוא פתור מאישור אמ"ר. ויש לו אישור שהוא פתור מאישור אמ"ר. אשמח אם בפעם הבאה שאתה עונה תשובה לאנשים והם מעריכים את תשובתך שהיא תהיה נכונה ומבוססת בעיקר כשאתה מייצג חברה מתחרה!

14/02/2011 | 18:55 | מאת: במבי

היי גלית, נראה לפי שאלתך שאת שייכת לחברה המתחרה... בכל אופן כמי שעובדת בחברת תרופות אציין שלא מספיקה העובדה שמכשיר יעבור ניסויים קליניים אלא יש צורך באישור ה FDA לכך שהמכשיר אכן עבר את הניסוי בהצלחה. האם יש לחברה אישור שכזה?? בנוסף- חברה שלי ילדה באסף הרופא ונאמר לה שלא מאשרי שם שימוש במכשיר. אם כך- מה הסיבכה? זה מעלה הרבה תהיות ומחשבות בנוגע לחיוניותו. למה לא משתמשים בו בחו"ל למשל?

20/02/2011 | 00:24 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לגלית שלום, תשובתי הקודמת לאלכס לפני כארבעה חודשים מצוטטת למטה. אני חוזר ומדגיש את שנכתב באותה תשובה. למיטב ידיעתי הניסוי באסף הרופא הופסק ולא הושלם. להלן התשובה לאלכס: שלום אלכס, ראשית, סליחה כי בשל פעילויות של ערב חג, התעכבה התשובה. שנית ולמען הסדר, אני שותף ומנהל בטבורית, בנק דם טבורי המתחרה במי שמציג את סיטוג'ן, ובכל זאת אשתדל לתת את המידע ככל שהוא ידוע לי. סיטוג'ן הוא מתקן שמטרתו המוצהרת היא לאסוף כמות גדולה יותר של דם טבורי. ככלל ומבלי להתייחס לסיטוג'ן, לפני הכנסתו לשימוש של אביזר בתחום הבריאות, יש לבצע ניסויים על מנת לוודא ראשית כי אין כל סכנה בעצם השימוש ומעבר לכך כי האביזר אכן עונה לדרישות. אני חוזר ומדגיש כי למיטב ידיעתי סיטוג'ן עדיין לא עבר ניסויים כנדרש וכפועל יוצא מכך אין הוכחה לתקינותו וליעילותו כפי שנטען. אשמח לענות לשאלות נוספות. בברכת שנה טובה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי