הסבר תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

04/01/2011 | 20:55 | מאת: מור

שלום, ביצענו שימור דם טבורי בטבורית וקיבלנו 2 הודעות אחת על כך שבדם טבורי של התינוק נמצא ממצא של: ANAEROBIC STREPTOCOCCUS והודעה שניה שנשלחה שבוע אחרי על הימצאות : PEPTOSTREPTOCOCCUS SPECIES. אשמח לתשובה דחופה מה זה אומר (אנחנו די בלחץ) תודה רבה

25/01/2011 | 23:31 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום למור, אף כי אתם קבלת תשובה ישירה ממני, אני מצרף גם מענה בפורום. בבדיקת מנת הדם הטבורי נמצאו כאמור שני ממצאים. למיטב דעתנו הממצאים האלה הגיעו אל מנת הדם הטבורי במהלך האיסוף ולא נמצאים בדמו של התינוק. יחד עם זאת ולמען הסדר והזהירות אנו מעבירים באופן מיידי המידע למשפחה על מנת שזו תפנה לרופא ותקבל ממנו הנחיות. במרבית המקרים המוכרים לי הרופא בדק את הילד ולא נדרשה כל מעורבות נוספת. השאלה השניה נוגעת לאיכות המנה והאם ניתן יהיה להשתמש בה בעתיד. כבר עניתי לשאלה זו בעבר ואשיב שנית. ראשית אומר כי לו המנה היתה פסולה לכל שימוש היינו מעבירים הודעה למשפחה כי המנה תושמד מאחר ולא ניתן לעשות שימוש כלשהו. אציין כי זהו מצב חריג ביותר. ככלל ההחלטה לגבי השימוש במנה תלויה במספר גורמים: החולה, המחלה ואיכות המנה ולכן החלטה יכולה להתקבל רק כאשר כל שלושת הגורמים מצויים. אוסיף ואציין כי יש כבר היום ניסיון של שימוש במאות מנות אשר היו בהם ממצאים והדבר לא יצר כל בעיה בהשתלה למעט מקרה אחד. אשמח לענות לשאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי