מתלבטים

דיון מתוך פורום  דם טבורי

16/10/2010 | 21:17 | מאת: דור

אנחנו לפני לידה בימים הקרובים (ניתוח) ברמבם בדקנו עלויות ותועלות עם כל 4 החברות הפרטיות 1. האם קיימת דרך לשמר בבנק הציבורי למרות הלידה העתידית ברמבם? 2. האם נכונה ההנחה כי לשם שימוש עתידי בדגימה דרושה כמות של מעל 50% מהדגימה שנאספה? 3. האם קיימת עדיפות של שקיות על פני מבחנות או ההפך - ולמה? 4. האם נכונה הידיעה כי הדגימה יכולה לשמש רק ילדים (חו"ח) בשל המשקל הנמוך? 5. כמה זמן יכולה הדגימה "להשאר בחיים" עד להגעה למעבדת הבנק? 6. האם אותן התחייבויות כתובות של בתי החולים הנשלחות לבעלי הדגימה, משמעותם כי גם במקרה בו החברה שהקפיאה "נעלמה" עדיין הדגימה היא שלי ובאחריות ביה"ח, והאם הדגימה רשומה על שמי גם בבית החולים ולא רק בחברה המקפיאה? תודה ושבוע טוב

16/10/2010 | 22:25 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

דור שלום, 1. צריך לבדוק עם בית החולים האם איסוף ציבורי מבוצע ובאיזה מועדים, שעות במהלך היום? 2. ההנחה ככזו אינה נכונה. הכמות שתדרש תלויה במחלה, במשקל החולה ובגורמים נוספים. יחד עם זאת יש לציין כי במחלות סרטניות המהוות, כיום, את השימוש העיקרי הכלל הוא שצריך 30 מיליון תאים לק"ג משקל. אך אין הדבר נכון המחלות אחרות בהכרח ובעתיד תהיינה עוד מחלות וכו'. 3. התקנים היום קובעים שימוש בשקיות והחברות ככלל עוברות לשימוש בשיטה זו. הדבר אינו פוסל את המנות שנשמרו במבחנות ואלה תשארנה שמורות כך. 4. המנה הגדולה ביותר שנאספה בטבורית היתה בת יותר מ- 3000 מיליון תאים ואם נתייחס לתשובה בסעיף 2 הרי שזו מתאימה למי שמשקלו מעל 100 ק"ג. הרפואה משתמשת היום בשיטה של השתלה כפולה וכך שגם מנות קטנות יכולות לתרום לטיפול. חשוב לזכור גם כי מנה בעלת התאמה מלאה (היילוד עצמו וברמת סבירות טובה גם בני משפחתו הקרובים) תורמת יותר ממנה בעלת התאמה חלקית. 5. התקנים הבינלאומיים קובעים כי מנה הנשמרת בבנק דם טבורי פרטי יכולה להגיע לעיבוד עד 72 שעות מרגע האיסוף. בפועל המנות מגיעות לעיבוד בתוך 24-36 שעות. 6. הדגימה רשומה על שם היולדת, כולל מספר ת.ז. והיא שייכת ליילוד ולהוריו כאפוטרופסים עד הגיעו לגיל 18. אשמח לתת הבהרות נוספות. בברכה ושבוע טוב, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי