על פי מה לבחור בנק דם?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

23/08/2010 | 21:24 | מאת: קרן

שלום הייתי מעוניינת לדעת מה הן הקריטריונים לבחירת מקום לביצוע שאיבת דם טבורי מה הם השיקולים בהם צריך להיתחשב בבחירת מקום תודה.

24/08/2010 | 21:43 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

קרן שלום, תהליך האיסוף והעיבוד של דם טבורי לצורך שימור תאי גזע לתקופה של שנים רבות וארוכות והמטרה היא לקבל תאי גזע באיכות גבוהה ושישארו כך לאורך זמן. מנת הדם הטבורי נאספת במהלך הלידה לאחר ניתוק התינוק מחבל הטבור והדבר נעשה בדר"כ בחדר לידה, בחלק מהמקרים בחדר ניתוח (בלידה קיסרית) ולעיתים רחוקות בלידת בית. לאחר איסוף המנה זו מועברת לבנק הדם הטבורי ועוברת עיבוד ובדיקות כולל של דם היולדת לקראת תהליך ההקפאה ושימור ארוך טווח. חשוב שהצוות האוסף את מנת הדם יפעל על פי נוהלי עבודה ותקנים נכונים לתהליך, דבר שקיים בכל חדרי הלידה. חשוב שבנק הדם ומעבדותיו יפעלו על פי תקנים בכל הנושאים של העיבוד, בדיקת המנה, בדיקת דם היולדת, תהליך הפרדת התאים ותהליך ההקפאה המבוקרת. חשוב שלבנק תהיה מערכת בקרה על תהליך האחסון לאורך זמן כולל אספקת חנקן נוזלי, בקרת טמפרטורה וכו'. אשמח לענות לשאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי