שימור דם טבורי בשני בנקים שונים

דיון מתוך פורום  דם טבורי

09/08/2010 | 23:43 | מאת: יונית

שלום רב , את הדם הטבורי בלידתי הראשונה שימרתי בהדסה . כעת , לקראת לידתי השנייה אני רוצה לשמר את הדם הטבורי באיכילוב . האם יש בכך חסרון או יתרון . חסרון אולי משום שאם חלילה יהיה צורך לבדיקת שתי הדגימות עבור אחד הילדים יהיה לי צורך בהליך פרוצדורלי מורכב אם בכלל . ויתרון אולי מהטעם שזה בית חולים אחר על יתרונותיו ואולי החלטתי לא נכון בתחילת הדרך . אנני מבקשת המלצה ספציפית לבית חולים היות וידועה לי הרגישות לכך . אני מבקשת התייחסותך האובייקטיביתוהרחבה לכך שברצוני לפצל את השימור של שני ילדיי לשני בתי חולים שונים על כל המשתמע מכך . תודה רבה

10/08/2010 | 14:11 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

יונית שלום, שמירת דם טבורי לפרק זמן של לפחות 20 שנה מצדיק שיקול דעת ובחינה רצינית. אני ממליץ שתבחני את כל האפשרויות ולאחר שהמידע יהיה בידיך תקבלי החלטה. אשר לשאלתך באופן ספציפי, אין שום יתרון או חסרון שמאפשרים לקבוע באופן גורף מה עדיף, שימור במקום אחד או שניים. לדעתי האישית אין הבדל. אם יהיה צורך לבדוק הדגימות לצורך שימוש, כל מנה תבדק לעצמה. בנקי הדם הטבורי הינם יחידות נפרדות ולא בכל המקרים שייכים לבית החולים עצמם. עליך לבחון את איכות הבנק לרבות התקנים, הבדיקות, השרות וכדומה ובכך יהיה לך בסיס רחב יותר לקבלת החלטה. אין זה נכון לדעתי שאתן ציונים לבנקים השונים ואני מציע: שוחחי עם נציגי הבנקים, קראי החומר שתקבלי ואם תהיינה לך שאלות ממוקדות, אשמח לענות. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי