השהיית הניתוק ושימור דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

19/04/2015 | 08:55 | מאת: הריונית

שלום רב, אני מתעתדת ללדת תוך חודש ימים. מאוד חשוב להשהות את ניתוק חבל הטבור בשל היתרון שקראתי עליהם. השאלה האם אפשר גם להשהות הניתוק ולשמור דם טבורי? לנסות להוציא את זה למשל מהשליה, אם יש אפשרות כזו? והאם המנה תהיה מספקת? כי אני שוקלת שימור בבנק פרטי ולא מדובר במעט כסף. תודה

25/04/2015 | 20:11 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

להריונית שלום, ראשית לשאלתך, אפשר להשהות את ניתוק חבל הטבור למשך מספר דקות והדבר אינו פוגע באיסוף הדם הטבורי. לתשומת ליבך, יש לתאם מראש את ההשהייה עם הצוות בחדר הלידה על מנת שיאפשר השהייה. בריאות היולדת והתינוק הם השיקול העיקרי בחדר הלידה ולפיכך לעיתים, בשל התפתחויות במהלך הלידה ובמצב היולדת, יתכן שהצוות יחליט לא לאסוף בכלל או לא להשהות. את שואלת לגבי האפשרות של הוצאת הדם הטבורי מהשלייה, זו קיימת אך בכל מקרה גם איסוף זה נעשה רק לאחר ניתוק חבל הטבור ולכן אינו רלבנטי לשאלתך הראשונה. גודל המנה שנאספה תלוי בגורמים רבים וההחלטה אם המנה מספקת מתקבלת בבנק הדם הטבורי בעת עיבוד המנה. באותם מקרים שנאספה מנה קטנה מדי, נהוג בבנק שלנו לבטל את העסקה ואין כל חיוב כספי. אשמח לענות לשאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי