בקטריה PROTUES MIRIBALIS

דיון מתוך פורום  דם טבורי

07/10/2014 | 15:17 | מאת: מאיה

שלום רב קיבלתי הודעה משימור הדם הטבורי כי נמצא בקטריה PROTUES MIABILIS ועדיין בוצע השימור. האם הכוונה היא כי לי יש דלקת בדרכי השתן? או שיתכן ולתינוקת יש? תודה רבה מאיה

08/10/2014 | 08:28 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

מאיה שלום, משמעות הממצא היא כי בדם הטבורי שנשמר נמצא Proteus Miribalis. סביר להניח כי במהלך איסוף הדם הטבורי, למרות שמחטאים את חבל הטבור לפני האיסוף, בכל אופן הצליחה הבקטריה לחדור. אין בעצם הממצא להצביע על דלקת בדרכי השתן, שאלה אשר צריכה להבחן על ידי הרופא המשפחתי. אשמח לענות על שאלות נוספות. חג שמח, דר גניגר

08/10/2014 | 08:53 | מאת: מאיה

תודה על התשובה, האם הכוונה כי יכול להיות שיש את הבקטריה לי או לתינוקת? אין לנו אף סימפטום המצביעה על זיהום כלשהו. מאיפה יכול להגיע כזה ממצא? תודה

19/10/2014 | 10:59 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

מאיה שלום, אנו חיים עם בקטריות רבות שלהן תפקיד במערכת הביולוגית שלנו. כך למשל E. Coli (קולי בעברית) מצוי במעיים ופעיל בהתליך העיכול ונוכחותו אינה מהווה סימן לזיהום. איני יכול לענות לשאלתך באשר לנוכחות הבקטריה האמורה אצלך דבר שניתן לעשותו על ידי ביקור אצל רופא. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי