מה החיסרון בדם טבורי?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

26/08/2014 | 14:47 | מאת: חן

הבנתי שזה מחייב לנתק את חבל הטבור מוקדם ועלול לגרום לאנמיה בחודשים ראשונים- האם נכון? כמה יותר מוקדם? האם יש עוד חסרונות? תודה

26/08/2014 | 21:51 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

חן שלום, על מנת לאסוף דם טבורי אין חובה לנתק את חבל הטבור מוקדם וניתן להשהות הניתוק לפרק זמן מסויים מבלי לפגוע באיכות וכמות הדם הטבורי שנאסף. חיתוך מוקדם של חבל הטבור אינו גורם לאנמיה בחודשים הראשונים. קביעת הזמן לחיתוך חבל הטבור, מעבר לבקשת היולדת, תלוי בהחלטת הצוות הרפואי על פי מצב היולדת וגורמים אחרים במהלך הלידה ולאחריה. לאיסוף הדם הטבורי אין חסרונות ושימורו יכול בהחלט להציל חיים. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי