שמירת חבל דם הטבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

13/08/2014 | 16:48 | מאת: ד

יש לי ילד בן 4 אם בעיה מוחית קשה,לא מדבר לא הולך פירכוסים ועיוורון. כיום אני בהריון שבוע 33 ורציתי לדעת אם נשמור את הדם הטבורי זה יכול לעזור לילד החולה שיש בבית ?אפילו בעתיד.

26/08/2014 | 21:38 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לד שלום, ראשית אני מתנצל על האיחור במתן התשובה. לעצם השאלה, כיום נערך ניסוי קליני מבוקר לגבי שימוש במנות דם טבורי עצמי לטיפול בילדים הסובלים משיתוק מוחין. הניסוי יסתיים במהלך 2015 ולאחר מכן, בכפוף לתוצאות, יחל ניסוי קליני לגבי אותו טיפול תוך שימוש במנות שאינן עצמיות. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי