בנק ציבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

11/07/2014 | 21:58 | מאת: לימורבד

מה המשמעות של תרומה לבנק ציבורי? האם זה מחייב שחלילה במקרה הצורך אקבל מנה מתורם אחר?

12/07/2014 | 17:08 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לימורבד שלום, תרומה לבנק דם טבורי ציבורי, הינה מעשה מבורך וכמשמעה כן היא. היולדת תורמת את מנת הדם הטבורי לבנק ציבורי והמנה שייכת לבנק, אשר ידאג לעיבוד, לבדיקות הנדרשות, להקפאת המנה ולשמירתה עד למועד שחולה נזקק כלשהו ידרש למנה ואזי המנה תמכר לדורש במחיר של כ- 25-35 אלפי דולרים. היולדת תרמה את המנה לבנק הציבורי ואינה זכאית לתמורה או להטבה כלשהי. כל אדם אשר נדרש למנה לצורך טיפול, יוכל לפנות למאגר המידע העולמי של בנקי דם טבורי ציבורי ואם תמצא מנה מתאימה ניתן כאמור לרכוש אותה. יחד עם זאת חשוב לציין כי הבנק הציבורי שומר רק כרבע מהמנות אשר נתרמו ואין כל בטחון שהמנה אכן תשמר בסופו של דבר. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ר אריה (יוקי) גניגר חשוב לציין כי

מנהל פורום דם טבורי