דם תבורי של תינוק: yeasts

דיון מתוך פורום  דם טבורי

02/06/2014 | 16:41 | מאת: נטלי

קיבלנו מכתב שנמצא yeasts בדם תבורי של תינוק. מה זה אומר? האם זה זיהום פטרייתי שיכול היה להגיע לדוגמת הדם מהנרתיק שלי? תודה

02/06/2014 | 17:08 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

נטלי שלום, המכתב שקבלת אומר כי בדגימה, מתוך הדם הטבורי שנאסף, נמצאו Yeast (שמרים). לפני החדרת המחט לוריד בחבל הטבור לצורך איסוף הדם הטבורי מחטאים את חבל הטבור. למרות זאת אנו יודעים כי בחלק קטן של המקרים בקטריות או שמרים חודרים לתוך מנת הדם הטבורי שנאספה. ממצאים אלה ברוב המקרים באים מהפרשות היולדת, זיעה, שתן והפרשות אחרות. פני אל הרופא שלך על מנת שיענה לשאלותיך הפרטניות ויבחן האם יש צורך בטיפול. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

02/06/2014 | 17:59 | מאת: נטלי

תודה על התשובה המהירה ד"ר גניגר. מה אתה ממליץ לעשות עם מנת הדם התבורי? האם כדאי בכלל לשמור דם מזוהם?

מנהל פורום דם טבורי