שימור דם טבורי לכל הילדים

דיון מתוך פורום  דם טבורי

11/01/2014 | 10:52 | מאת: רון

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים שכאשר היא נולדה עשינו לה שימור דם טבורי מאחת מהחברות לשימור הפרטיות. בעוד כשלושה חודשים אנו צפויים ללידה של בן. רציתי לשאול האם כדאי לעשות שימור דם טבורי גם לילד זה או ששימור דם הטבורי מהבת הבכורה אמורה גם להתאים לאח שיוולד? תודה

13/01/2014 | 23:23 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

רון שלום, אין בהכרח התאמה מלאה בין שני בני משפחה. על פי הידוע כיום, הסיכוי שתהיה התאמה מלאה בתוך המשפחה הוא 25-50%. ואף על פי כן רוב ההשתלות שבוצעו ממנות, שנשמרו במאגר הבנקים הפרטיים/משפחתיים, היו לצורך טיפול בבני משפחה, אחים אחיות והורים. אשמח לענות על שאלות נוספות. ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי