עזרה במציאת מומחה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

06/06/2013 | 09:15 | מאת: לימור

שלום רב אשמח לקבל שם של פרופסור מומחה המתעסק בנושא הדם הטבורי ובקיא במחקר שנערך לאחרונה בשיקום תאי גזע באמצעות השתלת דם טבורי. זאת למען טיפול בילד הסובל מנזק מוחי והחולה בלוקימיה.

06/06/2013 | 09:18 | מאת: לימור

הילד נפגע פגיעה מוחית בעקבות אי הגעת חמצן למוח בתהליך הרדמה. האם המחקר רלוונטי למקרה?

07/06/2013 | 03:24 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לימור שלום, אני נמצא כרגע בכינוס בנושא תאי גזע ואם תשלחי אלי במידי תאור מדוייק של הבעיה, אנסה לשאול מומחים בנושא. במידה ואין הדבר אפשרי נעשה זאת במייל מאוחר יותר. בברכה, דר גניגר

07/06/2013 | 08:14 | מאת: לימור

הילד, בן 7 וחצי,ביצע בדיקת מח עצם בה נפגע במהלך הרדמה מלאה כאשר לא הגיע חמצן למוחו לאחר שהפסיק לנשום. בMRI נמצא כי יש נזק לתלמוס, גרעיני הבסיס (זרימת דם איטית) כמו גם לקליפת המוח- תאים מתים. הילד שוכב במיטה ללא יכולת לתקשר עם סביבתו. לא מדבר, שריריו קפוצים ולא ברור מה מצבו ההכרתי, כלומר עד כמה מבין מה קורה סביבו. מציג רפלקסים בלבד. המקרה ארע לפני כחודש וחצי ומאז לא חל שום שיפור במצבו. בבדיקה גם נמצא כי הילד חולה בלוקימיה חריפה של הילדות. מקבל טיפולים כימותרפיים וחל רק שיפור מינימלי מאוד בנסיגת המחלה. האם השתלת תאי גזע מבנק ציבורי, מאחר ולילד לא נלקח דם טבורי, יכולה לסייע בבעיה? אשמח לתשובה! במידה ולא מפורט מספיק אשמח להרחיב. תודה רבה!

מנהל פורום דם טבורי