לידה מוקדמת ודם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

25/03/2013 | 11:43 | מאת: שוש

אני מעונינת לשמור דם טבורי וכבר יש לי את הערכה בבית. אני בשבוע 27 וצפויה כנראה ללידה מוקדמת (קיבלתי צלסטון).השאלה אם כדאי בכל שבוע לשמור את הדם הטבורי, במיוחד לנוכח העובדה שיוולד פג ולפגים יש יותר בעיות? האם יש סיכוי שיאספו מספיק תאים?אני מזריקה קלקסן. האם זה מפריע או שיש הוראות מיוחדות לאיסוף?

25/03/2013 | 17:24 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לשוש שלום, אני ממליץ לאסוף את הדם הטבורי. בעת עיבוד המנה קובעים את מספר התאים שנאספו ובמידה והמנה קטנה מהסטנדרד המקובל לא ימשיכו בתהליך. הזרקת קלקסן אינה מפריעה לאיסוף הדם הטבורי או לאיכות המנה. אשמח לענות על שאלות נוספות. חג שמח, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי