שיטת עיבוד SEPAX

דיון מתוך פורום  דם טבורי

01/03/2013 | 11:45 | מאת: מתעניין בשימור

חלק מהחברות המציעות שומור מציינות את יתרונות שיטת הסיפקס. באתר של תבורית לא מופיע בצורה מפורשת מה שיטת העיבוד. בדף השאלות יש תשובה שמכשיר הסייפקס נבדק בתל השומר והתוצאות לא הראו יתרון ולכן לא משתמשים בו, אבל בדף האישורים/תקנים, אחד מהם מקשר לדף בית החולים, ובו מצויין שנעשה שימוש מכשיר הסייפקס. מה נכון?/מעודכן? מה דעתך בנושא חשיבות השימוש בסייפקס? תודה

11/03/2013 | 14:09 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום למתעניין בשימור, ראשית אני מתנצל על האיחור במתן התשובה בשל תקלה במחשב. לשאלתך, יש להבחין בתהליך עיבוד המנה בין מה שנקבע או לא נקבע כתקן. כדוגמא בעבר היה נהוג לשמור המנה במבחנות או בשקיות, לאחר מכן נקבע השימור בשקיות כחלק מהתקן ומאז עוברות החברות המשמרות לשימוש בשקיות במקום במחנות. באשר ל-Sepax אין תקן מחייב ולכן יש בנקים המשתמשים במכשיר ואחרים שאינםמשתמשים. אין למיטב ידיעתי כל הוכחה שהשימוש במכשיר נותן תוצאות טובות יותר. יש טיעונים שונים, שלא אכנס אליהם, אך אציין כי יש כנראה חסכון בכוח אדם מחד אך העלות ליחידה גבוהה יותר מאידך ואין בידי נתונים מתי החסכון מצדיק את תוספת העלות. בנק הדם הטבורי המשפחתי בשיבא אינו משתמש בסייפקס בשלב זה ויחד עם זאת בוחן את איכות המנות שנאספו ומוודא כי אלה תעמודנה בכל התקנים הנדרשים. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי