העיתוי האופטימאלי לאיסוף כמות התאים הגדולה ביותר

דיון מתוך פורום  דם טבורי

03/02/2013 | 22:18 | מאת: דקל

יוקי שלום, קיבלנו החלטה לבצע איסוף דם טבורי באופן פרטי, נבקש לדעת מניסיונך: 1. מה התזמון האופטימלי שבו ניתן לאסוף את כמות התאים המקסימאלית? מידי לאחר הלידה, לאחר 3 דקות מהלידה, לאחר היפרדות השליה, לאחר שחבל הטבור מפסיק לפעום. 2. האם ניתן בנוסף לאיסוף מחבל הטבור לאסוף לאחר מכן דם טבורי מהשליה עצמה? תודה רבה, דקל

06/02/2013 | 14:37 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לדקל שלום, למיטב ידיעתי, אין כל מחקר אשר הראה באופן ברור כי יש יתרון בהשהיית חיתוך חבל הטבור. באותו אופן אין מחקר אשר הראה כי כמויות הדם שנאספות שונות מהותית בפרקי זמן שונים מחיתוך חבל הטבור. מועד האיסוף מוכתב בדר"כ בכפוף לבקשת היולדת גם במצבה של היולדת ובעומס על חדר הלידה. הדם הטבורי נאסף מתוך חבל הטבור ומגיע גם מהשליה. יש פרוצדורות של איסופים נרחבים יותר מבחינת סוגי תאי הגזע וכו' אך אלה מבוצעים במספר מאוד מוגבל של אתרים בעולם. אשמח לענות על שאלות נוספות. ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי