תפוגת דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

22/06/2010 | 14:53 | מאת: אסי

שלום רב אני מבקש לשאול האם יש זמן שבו דם טבורי\תאי גזע פג תוקף ( לא כשיר יותר )?? קראתי במס מקומות שתאי גזע טובים רק לאדם עד 45 קג' האם יש ממש בטענה זו?? תודה מראש

23/06/2010 | 15:54 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

אסי שלום, לשאלתך הראשונה, תאי גזע מדם טבורי מאוחסנים בהקפאה בבנקים יותר מ- 25 שנים ויש בידינו הוכחה מדעית כי תאי הגזע כשירים לאורך כל התקופה הזו. חשוב להדגיש כי רקמות ביולוגיות אחרות כגון תאי זרע נשמרים לתקופות ארוכות יותר ובמילים אחרות אין כל סיבה מדעית שתאי הגזע לא יחזיקו מעמד עשרות שנים. לשאלתך השניה, תאי גזע כמו כל תרופה אחרת ניתנים במינון של מספר תאים ליחידת משקל. בטיפולים סרטניים מסויימים הדרישה היא לשימוש ב- 30 מיליון תאי גזע לכל ק"ג משקל. המשמעות היא שמנה של 900 מיליון תאים תספיק לאדם שמשקלו 30 ק"ג. חשוב להדגיש כי מינון זה נכון רק למחלות מסויימות ויש מחלות שהכמות הנדרשת נמוכה משמעותית מהמספר שצויין מעלה. כמו כן חשוב לציין כי קיימות היום שיטות המתגברות על מצב זה כגון השתלה כפולה, שימוש בשתי מנות וכן מפתחים שיטות להרביית מספר התאים, כלומר יש מענה לשאלתך. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי