איסוף דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

22/06/2010 | 14:49 | מאת: נטלי

קיבלתי אינפורמציה סותרת לגבי האפשרות לשמר דם טבורי לאחר השהיית חיתוך חבל הטבור. האם זה אפשרי? האם המתנה קצרה של 2-4 דקות מהלידה פוגעת בנפח המנה הניתנת לאיסוף? אשמח לתשובה המתייחסת הן לאיסוף בעזרת הסיטוג'ן והן לאיסוף בלעדיו.

23/06/2010 | 15:39 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

נטלי שלום, אין למיטב ידיעתי שום מחקר מדעי מסודר המצביע על כך שאיכות המנה או כמות הדם הנאספת היא שונה מהותית בין שחותכים את חבל הטבור מיד או לאחר מספר דקות. סיטוג'ן הוא עזר איסוף אשר יוצריו טוענים כי ביכולתו להגביר האיסוף. למיטב ידיעתי, לא נערך כל ניסוי להוכחת טענה זו והעזר לא קיבל אישור לשימוש. לכשיהיו תוצאות ואישור כנדרש ניתן יהיה להתייחס לגופו של עניין. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי