שימור דם טבורי לעומת השהייה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

11/01/2024 | 09:44 | מאת: מירית

שלום, מתעניינת בשימור דם טבורי (כעת בשבוע 20) ורציתי לדעת האם קיימים חסרונות? האם ידוע במה ניתן להשתמש בדם זה? אני מנסה להעריך את התועלת לעומת החסרונות, האם לדוגמא לא ניתן לבצע ניתוק מושהה במידה ובוחרים לשמור דם טבורי? מה בכלל היתרון של ניתוק מושהה? ומה בפועל היתרון של שימור הדם? לאילו פעולות ידוע היום שיכול לשמש? תודה רבה מראש

שלום רב. דם חבל הטבור משמש כיום למגוון יישומים קליניים מוכרים ומאושרים (הן ע"י משרד הבריאות והן ע"י ה- FDA וגופים דומים בעולם). לדוגמא, השימוש בדם חבל הטבור לצורך השתלת תאי-גזע במקרים של מחלות המטולוגיות והמטו-אונקולוגיות הוא מוכר ומבוסס היטב בפרקטיקה הקלינית. זאת ועוד, דם חבל הטבור היום משמש לטיפול (במסגרת ניסויים קליניים מתקדמים, פאזה 2+3) לאבחנות של אוטיזם, שיתוק מוחין ומצבים נוירולוגיים נוספים. מחקרים קליניים רבים שמתקיימים כיום נושאים עימם הבטחה לכך שהשימוש בדם חבל הטבור יתרחב בעתיד ליישומים נוספים. למעשה אין שום סכנה ואין שום תופעת לוואי שכרוכה באיסוף דם חבל הטבור שהרי האיסוף נעשה אך ורק לאחר התינוק נותק מחבל הטבור. לכן איסוף דם טבורי אינו משפיע בשום אופן על התינוק ואינו מסכן אותו כלל. כיום ניתן לבקש מאוספת הדם הטבורי לבצע את האיסוף בזמן הנכון והמתאים גם לאמא וגם לתינוק הבריא. מאחל לך לידה קלה ובשורות טובות.

מנהל פורום דם טבורי