התלבטות לגבי ביצוע שימור דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

25/08/2021 | 08:53 | מאת: מיכל

נמצאת בחודש חמישי והתעניינתי בשיעור דם טבורי . מה החסרונות בתהליך שימור דם טבורי? שוקלת לבצע בלידה וחוששת כי יכולים להיות סיכונים. אני אשמח לקבל מידע אודות כך .תודה רבה

שלום רב. איסוף דם חבל הטבור מבוצע אך ורק לאחר שהתינוק נותק מחבל הטבור ולפיכך מדובר בפעולה שאין בה סכנה לתינוק או לאם היולדת. למעשה מדובר על איסוף תאים מרקמה שסיימה את תפקידה הפיזיולוגי, בטרם היא תושלך לאשפה. לפיכך איני רואה סיכון כלשהו בפעולת שימור דם חבל הטבור. אמנם, בעת לידת התינוק - אי אפשר לדעת האם אכן יהיה צורך עתידי להשתמש במנת דם חבל הטבור שנאספה. ייתכן שהתינוק יחיה 120 שנה בבריאות טובה ולא יזדקק כלל למנת הדם הטבורי שנשמרה עבורו, וייתכן חלילה שכן יהיה צורך להשתמש במנה. כלומר, החיסרון היחיד בפעולת שימור דם חבל הטבור הוא בכך שאנו אוספים ומשמרים תאי-גזע מיוחדים, על אף שייתכן שלעולם לא ייעשה בהם שימוש. למעשה, כמו כל פוליסת ביטוח וכמו כל מנגנון הגנה כנגד 'קטסטרופות' - כדאי לעשות מצידנו את המאמץ הגדול ביותר, ולקוות שלא נזדקק לו. את מוזמנת לשאול שאלות נוספות ואשתדל לענות כמיטב יכולתי. בהצלחה רבה.

מנהל פורום דם טבורי