רשום שאין אישור לביוקורד ומשרד הבריאות קבע אבל

דיון מתוך פורום  דם טבורי

01/01/2013 | 11:50 | מאת: ליטל

למה הם לא פרסמו הודעה רשמית? על מה אתם מסתמכים ולמה לא מוסיפים קישור להודעה רשמית שכזו? אנחנו כבר מכירים את התוכן השיווקי של האינטרנט אבל למה לא מציגים לנו גם את העובדות כשיש האשמות כאלו ועוד אומרים שמשרד הבריאות עומד מאחורי זה..הם מצידם(המשרד) לא משתפים מידע.. בבקשה תעשו לנו סדר, הורים מודאגים

01/01/2013 | 12:36 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

ליטל שלום, אין בידי את מקור הידיעה שאליה את מתייחסת. ראיתי את ה"פרומו" של הכתבה בכלבוטק אשר תשודר בהמשך השבוע וכן ראיתי ידיעה אינטרנטית נוספת באחד האתרים. איני יכול גם לענות בשם משרד הבריאות אך אוכל לתת הסבר כללי על פני הדברים. בשנת 2007 עבר בכנסת חוק הדם הטבורי אשר מטרתו לקבוע, בין השאר, את הנוהלים השונים לפעילות בנקי דם טבורי ציבורי ופרטי-משפחתי. התקנות הנוגעות לחוק זה אושרו בועדת העבודה והרווחה בשנת 2012 ונקבע כי החוק יוחל בראשית נובמבר 2012. כחלק מהחלת החוק, משרד הבריאות בודאי יבצע ביקורת בכל הבנקים על מנת לוודא יישום החוק ויפעל על פי הצורך. זכותכם כהורים מודאגים לפנות למשרד הבריאות ולבקש לקבל מידע. אשמח לענות על שאלות נוספות. ד"ר אריה (יוקי) גניגר

מנהל פורום דם טבורי