האם דם טבורי שתרמתי ל"הדסה" יכול לעמוד לרשותי?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

10/07/2012 | 21:17 | מאת: מיכל

לפני מספר שנים תרמתי דם טבורי בשעת לידה ב"הדסה" עי"כ. האם תרומתי תוכל לעמוד לרשותי במידה ועדיין לא נוצלה, ובמידה ומי מבני משפחתי יזדקק לה? אני לקראת לידה נוספת- האם יש מקום לתרומה חוזרת? האם יש תועלת משמעותית מעבר לכך ברכישת שימור במסגרת פרטית? תודה מיכל

14/07/2012 | 13:10 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

למיכל שלום, על מנת לענות לשאלתך יש לברר האם המנה שתרמת אכן הגיע בסופו של דבר לבנק הדם הטבורי הציבורי ונשמרה שם. למען הסדר חשוב לציין כי הבנקים הציבוריים שומרים רק מנות גדולות. בפועל כ 70% מהמנות שנאספות לבנק הציבורי אינן נשמרות בסופו של דבר. במידה והמנה נמצאת היא נושאת עליה את תווי הזיהוי הגנטיים של ילדך ובמידה ומנה כזו תדרש, על ידי מי מבני המשפחה והזיהוי הגנטי יהיה תואם, והמנה לא נדרשה קודם לכן, ניתן לקבלה. תרומה חוזרת היא דבר מבורך בכל מקרה ועשוייה להגדיל, במידה והמנה אכן תשמר כפי שהוסבר לעיל, את המאגר הציבורי ובכך לאפשר לנצרכים אחרים להשתמש בה. מאידך יש יתרונות לשמירה במסגרת פרטית כגון ההתאמה המלאה ליילוד וסיכוי התאמה טוב לבני המשפחה. ההחלטה היא בידכם ואשמח לענות לשאלות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי