חוסר ביציאות אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/10/2014 | 19:00 | מאת: בוריס

שלום ד"ר מנגן, בתי בת השנתיים החלה בתהליך גמילה לפני כחודשיים שבו די במהירות נגמלה בצורך לעשות פיפי בטיטול ובמקום החלה לעשות בסיר. עם קקי היו לה יותר בעיות כך שמידי פעם היתה עושה בסיר ומידי פעם בתחתונים. לאחרונה, כנראה עקב שינויים שקרו בבית (לידת אחותה ועוד כמה שינויים) או אולי עקב זה שחוותה עצירות קשה היא נמנעת מלעשות קקי. זה התחיל לפני שבועיים כאשר היא פחדה לתת קקי ובמקום זאת רצתה כל הזמן על הידיים כדי שנחזיק אותה בצורה שלוחצת לה על הטוסיק כדי שלא יצא לה הקקי. היא ממש מתאפקת וצורחת כאשר מגיע הצורך הזה. לצערי, בתי כלל לא אוכלת פרות וירקות ולכן זה רק מקשה על המצב. התייעצנו עם רופא שהמליץ לנו לתת לה נורמלקס של 8 גרם ליום. לאחר מספר ימים שלא ראינו שיפור ניגשנו שוב לרופא שמיד המליץ לנו לעשות לה חוקן עם מיקרולט. עד כה עשינו לה 4 פעמים חוקן כאשר בדרך כלל הוא עוזר ורק כך היא עושה קקי. אנו מאד נואשים ולא יודעים איך לפעול כי הילדה איבדה תיאבון ודכאונית רוב היום וגם בלילה לא ישנה טוב בגלל כאבי בטן. זה נראה שיש לה מחסום פסיכולוגי כלשהו. איך עלינו לפעול?

21/10/2014 | 19:25 | מאת: בוריס

שלום זה שוב בוריס, אנחנו חוששים שגם עם נורמלקס הילדה תמשיך להתאפק הרבה זמן. כמה ימים ניתן להתאפק עד שנפנה לחוקן? תודה

22/10/2014 | 11:56 | מאת: חלי

מציעה לכם כדי לא להחמיר את העצירות לתת לה לעשות קקי בחיתול תחתון כזה (אני השתמשתי בגמילה בפול אפס של האגיס). זה רק בכדי שתתרגל לעשות קקי בישיבה ושזה לא מאוד יאיים עליה. בעצם נתתי לה לעשות קקי בישיבה אבל עם החיתול הזה. אם הגעתם למצב של חוקן אז שלא יהיה סיכוי שבעקבות הגמילה זה יעשה גם נזק בריאותי.. גם חוקן נשמע לי קצת טרואמטי לקטנה בת שנתיים... אני חושבת על הבת שלי ומפחדת מזה.. תראו גם מה הרופאה תאמר, אולי אני סתם אמא פחדנית :/

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער