עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/08/2010 | 12:04 | מאת: גל

שלום לגבי תינוק בן 7 שבועות שיש לו צואה פעם ביומיים. הוא ניזון מסימילאק. ביום שאין לו צואה הוא עצבני, מתקפל מכאבים ובוכה, הצואה קרמית ובצבע ירוק. אני עושה לו מסאז'ים ותרגילים לשיחרור עם הרגליים (זה מגביר פליטות גם אם זה לא לאחר אוכל). תוספים טבעיים ללא מרשם לא הקלו עליו. ביום רביעי אחרי יומיים שלא היתה לו צואה, היתה יציאה בצהריים ונוספת בחצות (לשםפ שינוי בצבע חום...) ומאז כלום. היום שבת בצהריים ורואים שהתינוק סובל ומתקפל מגזים וכאבים ובוכה הרבה. מה ניתן לעשות , אם בכלל, כדי לגרום ליציאות תכופות יותר? והאם שימוש במד חום פעם ביום יעיל ומותר?

24/08/2010 | 19:30 | מאת: צ

האם כאשר יש יציאה היא בכמות טובה?מסג' וקיפול בירכיים לבטן אפשר לעשות אך לא לעשות שום גירוי בפי הטבעת לגרום ליציאה.היציאה צריכה להיות ספונטאנית.אפשר להחליף מזון למטרנה אקסטרא קייר או אופטימיל למשך שבועיים . בשל הגיל הצעיר בו החלו קשיים ביציאה אני ממליצה לפנות לרופא הילדים ולהיות במעקב רפואי.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער