האם ללכת לגסטרולוג?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/08/2010 | 11:31 | מאת: נועה

בני בן שנתיים וארבעה חודשים. לפני כשבעה חודשים מידי פעם היה לו קקי של גללים, לאחר מכן הופיע עצירות קלה פה ושם, לפני כחודשיים התחילו היציאות שלו לדרוש ממנו יותר מאמץ והקקי נהיה קשה יותר ולפני כחודש, אף היה לו שבוע עם עצירות קשה של קקי אחת לשלושה ימים עם בכי. הבעיה עם היציאות היא לסרוגין אבל בגדול יש התדרדרות. אני חושבת שכל זה קשור למיעוט שתית מים וסרוב לאכול פרות וירקות אחרי מה שיהיה לפני חודש התחלנו ממש להתאמץ לתת לו לשתות יותר מים ואף תזונה הכוללת יותר סיבים. (זה לא פשוט איתו כי הוא לא מהילדים שאוהבים לאכול. אוכל טוב בגן אבל בבית לפעמים טוב ולפעמים לא וממש קשה לגרום לו לאכול מה שאנחנו רוצים שיאכל). בנוסף נתנו לו פרוביוטיקה פעמיים ביום (שאלתי אותך על זה לפני כשבוע...). בשבוע האחרון עברנו לפרוביוטיקה פעם ביום ומכיוון שהגן הסתיים, שוב פעם הוא אוכל פחות טוב ולא מרבה לשתות מים. העצירות מתחילה לחזור. הילד לא גמול ובהחלט מנסה לעשות קקי. הוא לא נראה מתאפק. שאלתי: האם יש צורך ללכת לגסטרולוג או שאפשר פשוט לתת לו נורמלקס? (אשמח להמלצה שלך לגבי טיפול מומלץ). אין לו כרגע "ענין" סביב הקקי, אבל הוא ילד מאוד חכם, ואני חוששת שאם נלך לרופא, והילד יקשיב לשיחה איתו ואולי אף יעבור בדיקה גופנית, הוא עלול להתחיל להבין שיש ענין סביב היציאות מה שעלול להחמיר את התופעה. תודה רבה. מחכה מאוד לתשובתך.

נורמלקס יעזור לריכוך יציאה ימנע החמרה בעצירות ויאפשר לעבור תהליך גמילה בעתיד בצורה יותר קלה כי היציאה תצא בקלות ולא תהיה כרוכה במאמץ או כאב.המינון המתאים הוא 2 כפיות אבקה מומסת ב100 מל של שתיה או פורמולה פעם ביום עדיף בערב.נורמלקס נטול טעם או ריח .מטרת הטיפול היא יציאה רכה פעם ביום. אם יציאות רכות מדי לרדת מעט במינון.אם היציאה עדיין קשה אפשר לעלות במינוןבעוד חצי כפית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער