תינוקת בת 9 שבועות לא היה יציאה 10 ימים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/10/2013 | 09:42 | מאת: מיה

אני אמא לתינוקת בת 9 שבועות גיל מתוקן חודש נולדה בשבוע 35. אוכלת 6 בקבוקים של חלב שאוב ו 2 של תמל. אחרי 10 ימים ללא יציאה הייתה יציאה קטנה של כ 3 כפיות אבל יצא רך וצהוב. האם דרוש טיפול או שאפשר להתחיל לספור מחדש:) ומה כן אפשר לתת לקטנטנה לעודד יציאות?

אם התינוקת נינוחה אוכלת ברצון כמויות מתאימות לגילה ועולה במשקל ואינה מקיאה, ולאחר 10 ימים ללא יציאה היתה צואה רכה וצהובה קרוב לודאי שאין סיבה לדאגה בשלב זה. צריך לעקוב מקרוב אך ללא התערבות. במקרה של ירידה באכילה הקאה או יציאות בצורת גולות קשות צריך לפנות לרופא הילדיםI

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער