עצירות לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/09/2013 | 22:35 | מאת: נירית

שלום יש לי תינוק בן חודשיים שבגיל חודש אובחן כסובל מרפלוקס לאחר שסבל מאוד מפליטות הקאות וכאבים והתחיל לקבל אופטימיל לאחר יומיים שבהם סבל מעצירות קשה (בסופה אחרי מאמץ גדול עשה קקיקשה מאוד עם מעט דם) הרופא העביר אותנו לנוטרילון ar מכיוון שאמר שזה אינו גורם לעצירות כמו האופטימיל . בהתחלה היו ארבעה ימים בהם הוא לא סבל מעצירות ואפילו עשה קקי אחרי כל ארוחה לאחר מכן בהדרגה התדירות ירדה והתחיל להיות כרוך במאמץ ובשבוע וחצי שבועיים האחרונים הוא סובל מעצירות קשה: מתאמץ מאוד ונהיה כולו אדום ואחרי חצי שעה של מאמץ או שלא יוצא כלום או שיוצאים כמה גרגרים קשים מאוד. בנוסף לכך אחרי כל ארוחה יש בכי וכאבים . יכול להיות שמדובר ברגישות לחלב ולא ברפלןקס או שהבעיה היא כתוצאה מהפורמולה הסמיכה? האם ניתן לתת מיץ שזיפים או עגבניה בגיל כזה צעיר? תודה רבה

יכול להיות שמדובר ברגישות לחלב והחלפת כלכלה לפורמולה שמתאימה לאלרגיה לחלב ללנסות לפחות שבועיים ואם יציאות משתפרות להמשיך בה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער