עצירות אצל בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/07/2013 | 21:52 | מאת: שי

ערב טוב,הבת שלי סובלת מעצירות כבר 5 ימים שבמהלכם היו לה יציאות של 2-3 כדורים קטנים וקשים.היא אוכלת ביום יום מטרנה רגילה ותערובות של ירקות ותערובות של אוכל שאנחנו אוכלים ושטחנו בשבילה בבלנדר.היום העצירות החמירה והיא התאמצה המון אבל לא הצליחה.אשתי מרחה לה וזלין בפי הטבעת והבחינה שיש לה יציאה ממש על הקצה שמסרבת לצאת ועם האצבע היא הצליחה להוציא כמה גושים קטנים אך עדיין היא לא מצליחה לבדה והיא נראית לא נינוחה ואפילו עצבנית.ניסינו לתת לה ביומיים האחרונים מים של שזיפים,אבטיח,מלון אך זה לא עוזר.מה ניתן לעשות ??

28/07/2013 | 11:08 | מאת: רוני

אני הייתי נותנת לה מחית מטרנה שזיפים ומוסיפה כף שמן קנולה לבקבוק. במידה ולא עוזר- אבקת נורמלקס, ניתן להשיג בבית מרקחת בלי מרשם רופא.

הטיפול המתאים הוא ריכוך היציאה הקשה ואז היא תצא בקלות וללא כאב. פגלקס או נורמלקס הם התכשירים המומלצים היום. זו אבקה ללא טעם וריח שממיסים בשתיה או במטרנה. מינון שמתאים לה הוא 4 או 6 גרם פעם ביום בנפח של 50-80 מל שתיה בהתאמה. לתת יום יום מספר שבועות ואחר כך לרדת במינון בהדרגה. שמן קנולה הנו מזון ונספג במעי הדק. זה לא מרכך את היציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער