התאפקות מפיפי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/07/2013 | 21:48 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת שנתיים וחצי. נגמלה מחיתולים לפיפי כבר לפני כחצי שנה. קקי עדיין מבקשת לעשות בחיתול. יש לה יכולת שליטה מלאה בצרכיה, לעולם אין פספוסים! גם לא בלילה. הבעיה אצלה זה ביכולת לשחרר. מסוגלת להתאפק המון גם עם קקי וגם עם פיפי לפני כחודשיים התחילה עם התאפקויות של פיפי למשך מספר ארוך של שעות. ובשבועיים האחרונים חלה ממש התדרדרות עד כדי שקמה בבוקר ועושה פיפי ב-7. ואז לא עושה כל היום כשנמצאת במשפחתון. כשבאה הביתה עושה סביב 4 וחצי ואז לפעמים עוד פעם אחת לפני שהולכת לישון. יוצא שעושה פעמיים-שלוש ביממה. לעולם לא בורח לה גם לא בזמן השינה. השאלות שלי הן: האם יכול להגרם נזק מהמצב? האם זה יכול להצביע על איזושהי בעיה פיזיולוגית? להרגשתי זה כן עניין רגשי/פסיכולוגי/התנהגותי - ומכאן, כיצד לדעתך כדאי לי להגיב למצב? תודה מראש! מיכל

הבעיה המתוארת היא קרוב לוודאי התנהגותית ולא בעיה אורגנית. לא יכול להיגרם נזק רפואי מהתאפקות. אפשר לנסות לגרום לה לשבת על האסלה בגן אחרי ארוחות על יד אמירה "בואי נלך ביחד לשירותים" עם מישחק כלשהו שהיא אוהבת.אך אפשר פשוט להיות סבלנים ולדאוג לכך שהליכה לשירותים תהיה חוויה נעימה וללא לחץ מיותר וזה יעבור.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער