שאלה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/07/2013 | 13:17 | מאת: נטלי

שלום, הבת שלי בת חצי שנה ונראה לי שיש לה נטייה לעצירות. היציאות שה יחסית יבשות והן בצבע ירוק. עד עכשיו בד"כ הייתה לה יציאה אחת ביום. ולאחרונה אני מרגישה שיש החמרה. לדוגמא יומיים לא הייתה לה יציאה ולאחר מכן הייתה לה יציאה אבל יחסית יבשה. אני חושפת אותה למוצקים בהדרגה והיא עדיין לא אוכלת ארוחת מוצקים מלאה היות והיא לא כל כך משתפת פעולה. היא אוכלת ממש כפיות בודדות ואז היא מסרבת. עד עכשיו השתמשתי בתחליף חלב של מטרנה חלבי הרגיל וב- 3 ימים האחרונים עברתי למטרנה אקסטרה קר. שאלות: 1. מהי ההגדרה של עצירות אצל תינוקות? 2. כמה ימים אני אמורה להשתמש במטרנה אקסטרה קר לפני שאני מנסה תחליף חלב אחר כגון נוטרילון קומפורט או סימילאק קומפורט 3. האם יש פירות ויקות שעליי להימנע מלתת אותם כרגע? האם זה נכון שלא כדאי לתת לה גזר תפוח וכו'? 4. אשמח לקבל ממך המלצות מה אני כן יכולה לתת לה? חוץ מאבודקו רסק עגבניות ושזיף. תודה רבה נטלי

13/07/2013 | 13:29 | מאת: נטלי

הילדה עולה יפה במשקל ולא נראה שהיא סובלת במיוחד מהיציאות הקשות (היא לא בוכה). אני רק רואה מידי פעם על הפנים שלה שהיא שהיא מתאמצת בעת יציאה. תודה

1. חשיפה למזון מוצק וסוגי מזון חדשים יכולה לגרום לעצירות. עצירות מוגדרת כיציאות קשות גולולת או תחיכות קשות שיוצאות במאמץ או פחות מ-3 יציאות בשבוע. 2.הזנה בכל תמל חדש כדאי לתת שבועיים כדי לבדוק את התגובה של מערכת העיכול.אם היציאות הקשות החלו לפני טעימות וחשיפה למוצקים אפשר שהחלפת התמל תשפר את היציאות אך אם השינוי חל בעקבות הוספה של מזון מוצק חדש כנראה שהחלפת התמל לא תשפר את היציאות. 3.אין מזונות מוגדרים שצריך להמנע מהם אך רצוי לתת בחודש-חודשיים ראשונים ירקות מבושלים פשוטים כמו גזר קישוא תפוח אשמה דלעת ובהמשך עוף מרוסק בבלנדר. פירות כמו תפוח ושזיף.אפשר אבוקדו.בינתיים לא בננה. אם העצירות מחמירה אפשר לתת טיפול בסירופ אבילק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער